LAJME DHE NGJARJE

28 SHTATORI SHËNJET DITA NDËRKOMBËTARE E QASJES UNIVERSAL NË INFORMACION

28.09.2022
Agjencia për mbrojtjes në e drejta për falas akses te informacion nga publike karakter me konferencë në temë ” Për kushtet lidhur me implementimi në Ligji për falas akses te informacion nga publike karakter në Republika Maqedoni “ sot atë e shënuar Ndërkombëtare ditë në universale akses te informacion nga publike karakter , me mbështetjen...
more...

KONFERENCE ME TEMEN: “PERMIRIMI I SISTEMIT PER QASJE LIRE NE INFORMACION TE NJE PERSONAHU PUBLIK”

23.09.2022
Në organizim të Qendrës për Menaxhimin e Ndryshimeve, dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Mbrojtjen e të Drejtës për Qasje të Lirë në Informatat Publike dhe Zëvendës Presidentit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, përgjegjës për politika të qeverisjes së mirë, do të mbahet konferencë. u mbajt sot me temën “Përmirësimi i sistemit...
more...

TAKIM SHPJEGUES PËR FUSHËN: REFORMA E ADMINISTRATËS PUBLIKE

19.09.2022
Sekretarja e Përgjithshme e Agjencisë për Mbrojtjen e të Drejtës për Qasje të Lirë në Informatat Publike, Tanja Kovaçev, ka marrë pjesë sot në takimin shpjegues për fushën: Reforma e Administratës Publike. Grupi i Vlerave Themelore ka peshën e tij nga disa aspekte, sepse përfshin fusha që janë pjesë e negociatave për anëtarësim për herë...
more...

TAKIM PUNËS ME MINISTRIN E SHOQËRISË SË INFORMACIONIT DHE ADMINISTRATËS

07.09.2022
Drejtoresha e Agjencisë për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë në informacione me karakter publik, Plamenka Bojçeva dhe sekretarja e përgjithshme, Tanja Kovaçev, zhvilluan takim pune me ministrin e Shoqërisë Informative dhe Administratës, Admirim Aliti. Në takim u diskutua për rritjen e përgjegjësisë në forcimin e transparencës së institucioneve si faktor kritik për...
more...

Accessibility Toolbar